2013 – Yılan Yılı

 10 Şubat 2013 – 30 Ocak 2014 tarihleri arası Çin Takvimine göre Yılan Yılıdır.

Orta Asya Türk Kavimlerinin de eskiden kullandığı 12 hayvanlı takvim sistemi Çinliler tarafından günümüzde de kullanılmaktadır.

Çin çok geniş bir yüzölçümüne sahip bir ülkedir ve insanlar ülkenin her köşesinde çalışmaya giderler. Tüm sene boyu ailelerinden ayrı olan bu insanlar Yeni Yıl Tatilinde evlerine dönerler ve biraraya gelirler. Ailelerin birlik ve beraberliğini kutladıkları bu dönemde insanlar birbirine hediyeler verirler, sokaklarda eğlenceler düzenlenir, çocukların bu atmosferi dolu dolu yaşamalarına gayret edilir.

Binlerce yıldan beri süregelen bu kültürün devam edebilmesi adına Çin Devleti de destek olmakta ve bir hafta resmi tatil tüm ülkede kutlanmaktadır.
Çin’e ticari seyahat edeceklerin bu dönemleri dikkate alarak plan yapmalarında fayda vardır. Çin Yeni Yıl Tatil Dönemi, turistik seyahat yapacaklar için ise ideal dönemlerden birisidir.

Çin inancına göre 2013 Yılan Yılı, su ve siyah özelliklerini taşımaktadır. Bu yıl plan proje yapmanın çok önemli olduğuna inanılıyor. Ani değişikliklerin olabileceği göz önünde bulundurularak çok dikkatli olunması gerekiyor. Yılan gibi esnek davranıldığında çok olumlu gelişmelerin olacak hayatınızda. Yılan, güvenliğine dikkat eden bir hayvandır ve siz de bu sene bir yılan kadar dikkatli olun ve adımlarınızı sağlam atın.

4.02.2013

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.